viernes, 24 de enero de 2014

Monistrol de Montserrat a la cua..




Per a quan un ajuntament transparent?:

Hem conegut que d’acord amb l’avaluació feta per la Universitat Autònoma que ha analitzat les webs municipals de tota Catalunya i ha elaborat el “Mapa de les Bones Pràctiques de la comunicació pública local a Catalunya”, resulta que Monistrol de Montserrat està a la cua dels ajuntaments de fins a 5.000 habitants en el nivell de transparència en la comunicació.

Així, segons l’estudi efectuat entre 2012 i 2013 Monistrol obté una miserable puntuació de 17 punts sobre 100, és a dir que només compleix 7 dels 41 indicadors, tot  i que cal dir que encara li regalen 5 punts que no mereix ja que consta que es publiquen les Actes de Plens i de Junta de Govern Local quan en realitat l’únic que es publica, i a posteriori, és l’ordre del dia però no els acords ni els debats.  L’estudi complert fet al nostre municipi el podeu trobar al document adjunt i al web: http://www.infoparticipa.cat/bones-practiques/estudi.html

12% de nivell de transparència amics veïns!, tanta por els hi fa comunicar-se amb els veïns, explicar en què es gasten els diners de tots o facilitar el contacte amb ells?. I això no poden dir que costa diners, tant sols és qüestió de voluntat política perquè quin cost té, per exemple, donar les adreces electròniques de contacte dels membres de l’equip de govern o de la oposició?, quin cost té donar-nos detalls del currículum o la biografia del senyor alcalde? O publicar les retribucions de l’alcalde i el seu equip de Govern?, o publicar la memòria dels comptes anuals?



En fi, lamentable!